Multifunctionele printer

Een Multifunctionele printer (ook wel 'mopier' of 'all-in-one' genoemd) is een machine die de taken uit kan voeren waarvoor je anders meerdere machines of apparaten nodig zou hebben. Typisch aan multifunctionele printers is dus dat ze meerdere taken kunnen verrichten. De meest voorkomende taken die met een gemiddelde multifunctionele printer mogelijk zijn:

- Printen

- Kopiëren

- scannen

- faxen

- telefoneren

De multifunctionele printer is ideaal voor kleine bedrijven of thuisgebruik. Hij neemt weinig ruimte in beslag en kan een centrale rol in de communicatie spelen. Documenten kunnen op verschillende manieren worden ingevoerd; via een computer, via de telefoonkabel (fax) of met behulp van de scanner worden ingescand. De documenten kunnen daarna geprint of gefaxt worden.

De meeste kleine multifunctionele printers maken gebruik van inkjet-technologie en zijn dus in staat om kleurenkopieën en kleurenprints te maken. De grotere en duurdere apparaten maken gebruik van laserprint-technologie voor output van hoge-kwaliteit en lage kosten per eenheid.

De eerste multifunctionele printers werden eind jaren '80 op de markt gebracht door Okidata. Tegenwoordig worden ze voor een relatief lage prijs gemaakt maar is de kwaliteit vaak net iets minder dan de afzonderlijke apparaten (printer, copier, scanner, fax, telefoon). Bovendien kan het gebeuren dat wanneer 1 van de onderdelen van de multifunctionele printer niet werkt dat de hele machine vervangen moet worden.

Trouwkaart, uitnodigingen drukkerij
Drukkerij Portaal voor drukwerk. Alle drukkerijen in Nederland.
Drukkerij SVS, voor offset en digitaal drukwerk.
Home
Inkjetprinter
Laserprinter
Matrixprinter
Multifunctionele printer
Plotter
Thermische overdracht
Copyright @ printen.org. Disclaimer en Privacy Policy
Gesponsorde koppelingen
Printers
Leveranciers
PDF & PostScript
Inkt & Toner
Links