Printers

Printers zijn apparaten waarmee door middel van inkt of toner een afbeelding of tekst op materiaal (meestal papier) kan worden geprint.

De meeste printers zijn direct gekoppeld aan een computer maar er zijn ook netwerk-printers waarmee je vanaf een computer op een andere plaats een printopdracht kan versturen. Die computer en printer moeten dan natuurlijk wel zijn opgenomen in hetzelfde netwerk.

Er zijn ook printers die rechtstreeks kunnen worden aangestuurd door andere electronische apparaten zoals een digitale camera of een scanner.

Ten opzichte van drukpersen zijn printers een prima alternatief om kleine oplages te produceren. Voor grote oplages (bijvoorbeeld meer dan 1.000 exemplaren) is het vaak voordeliger om drukpersen in plaats van printers te gebruiken.

Meestal worden printers ingedeeld naar de print techniek die ze gebruiken. Door de jaren heen zijn er heel wat verschillende technieken voor printers ontwikkeld. Hieronder volgt de indeling van printers die men tegenwoordig het meest gebruikt:

- Inkjetprinter

- Laserprinter

- Matrixprinter

- Multifunctionele printer

- Plotter

- Thermische overdracht

Op deze site hanteren we ook deze indeling en geven we meer informatie over elk van deze printers.
Printers
Leveranciers
PDF & PostScript
Inkt & Toner
Trouwkaart, uitnodigingen drukkerij
Drukkerij Portaal voor drukwerk. Alle drukkerijen in Nederland.
Drukkerij SVS, voor offset en digitaal drukwerk.
Home
Inkjetprinter
Laserprinter
Matrixprinter
Multifunctionele printer
Plotter
Thermische overdracht
Copyright @ printen.org. Disclaimer en Privacy Policy
Gesponsorde koppelingen